Get Adobe Flash player

Archive for Νοεμβρίου 2011

Σχετικά Με Την Ασφάλεια Σας.
Για όσοι από εσάς γνωρίζετε τη σχέση του υπέροχου αυτού ζώου με τον άνθρωπο, αλλά και για εσάς που δεν το γνωρίζετε, συνοπτικά θα σας πω, με λίγα λόγια, απλές συμβουλές που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες.

Γνωρίζεται ότι ο άνθρωπος (στην παλιά εποχή) κυνηγούσε το άλογο ως θήραμα για να τραφεί με το κρέας του και όχι για να το εξημερώσει;Κι όμως έτσι είναι. UGG Kids Outlet Σιγά σιγά και με το πέρασμα του χρόνου συνειδητοποίησε ότι το υπέροχο αυτό ζώο θα του χρησίμευε περισσότερο ως <<συνεργάτης>> στη δουλειά, στη μεταφορά, στη μετακίνηση ακόμη και στο κυνήγι του για τα άλλα ζώα. Άρχισε λοιπόν να το εξημερώνει και να ασχολείται πλέον ποιο θετικά μαζί του. Με το πέρασμα του χρόνου σιγά σιγά το ζώο αυτό που αποκαλείται άλογο μέχρι και σήμερα είναι πλέον ο αχώριστος φίλος του ανθρώπου και όπως λέει ένα ρητό έρχεται δεύτερο σε νοημοσύνη. Πρώτο είναι το δελφίνι, δεύτερο το άλογο και τρίτο ο σκύλος.

Για εσάς λοιπόν που ξεκινάτε την επικοινωνία σας με το άλογο πρώτη φορά , αλλά και για εσάς που γνωρίζετε να χειρίζεστε ένα άλογο, καλό θα είναι μαζί κι εγώ να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας με μία επανάληψη των όσων γνωρίζουμε γιατί όπως λέμε η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης.

Για να αποφύγουμε λοιπόν δυσάρεστες περιπτώσεις και συνέπειες όταν θα είμαστε παρέα με το άλογο μας και για να μην έχουμε και κάποιο ατύχημα, καλό θα είναι να γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Όσο ήσυχο, ήμερο κι αν είναι το ζώο, να έχετε πάντα στο νου σας ότι όπως είπα και παραπάνω, ο άνθρωπος έβλεπε στην αρχή το ζώο σαν κρέας, αυτό με τη σειρά του έχει μέσα του βιώσει, καταγράψει στο ένστικτο του το φόβο και την αβεβαιότητα εμπιστοσύνης προς εμάς, γι αυτό πολλές φορές συμπεριφέρεται με απότομες κινήσεις και άσχημη ανταπόκριση προς εμάς. Σκέφτεται από μέσα του, άραγε θα με φάει; Για το λόγο αυτό πρέπει να δώσουμε στο άλογο μας να καταλάβει ότι είμαστε φίλοι. Και πως θα του το δώσουμε αυτό; Με τον τρόπο μας. Θα το κάνουμε να μας εμπιστευθεί και όχι να μας φοβάται. Το πως; Θα τα πούμε σε άλλο άρθρο. chaussure nike air Πάμε τώρα να δούμε χρήσιμες συμβουλές.

Συμβουλές :

1) Χαλαρότητα. Όταν θα πλησιάζουμε το άλογο μας, είτε είναι στο χωράφι ή μέσα στο στάβλο, θα το προσεγγίζουμε ήρεμοι και σχετικά χαλαροί, αργά αργά χωρίς απότομες κινήσεις και φωνές. Όσο κι αν βιαζόμαστε να προφτάσουμε τη βόλτα μας ή το πανηγύρι μας, θα πρέπει να δώσουμε το χρόνο στο ζωντανό να μας δεχθεί, να επικοινωνήσει μαζί μας ώστε να επιτύχουμε το στόχο μας.

2) Υπομονή. Με το άλογο μας πρέπει να είμαστε πάρα μα πάρα πολύ υπομονετικοί. Φανταστείτε ότι το άλογο είναι όπως ένα μικρό παιδί (9) εννέα ετών. Πρέπει να μάθουμε να του αφιερώνουμε τον απαραίτητο χρόνο, ίσως και παραπάνω αν χρειαστεί, ώστε να μάθει τα τέσσερα πράγματα από τα δέκα που θέλουμε.

3). Θετική Ενέργεια. Πάντα μα πάντα να θυμάστε ότι, όταν είναι για να προσεγγίσουμε το άλογο μας, να το σελώσουμε, να του κάνουμε μαθήματα εκπαίδευσης κλπ, εκτός των δύο παραπάνω που αναφέρω, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για την επιτυχία μας είναι η θετική ενέργεια. Τι θέλω να πω με αυτό. Όταν εγώ έχω τα νεύρα μου γιατί μάλωσα με κάποιον ή για τον Ά ή Β’ λόγο δεν αισθάνομαι καλά από την κούραση, ή γιατί ξενύχτησα και δεν κοιμήθηκα καλά ή για οτιδήποτε άλλο, όλη αυτή την αρνητική επίδραση θα την περάσουμε στο άλογο μας χωρίς να το θέλουμε και με τη σειρά του αυτό θα αρχίσει να μην συμπεριφέρεται όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα, αλλά αρνητικά.

4). Οδήγηση εδάφους. Το καλύτερο για την οδήγηση εδάφους – περίπατο του αλόγου μας φυσικά δεν είναι τα χαλινό αλλά το λεγόμενο Γιολάρι ή και Καπίστρι αν το προτιμάτε ( όχι όμως αυτό με την αλυσίδα στη μουσούδα ή αλλιώς όπως λέμε Χιώτικη Μηταριά). Το άλογο πρέπει να νοιώθει τον οδηγό στο πρόσωπο του μαλακό και να μην του ασκείται πίεση, να νοιώθει δηλαδή ελεύθερο τον περίπατο του. Ποτέ δεν θα πρέπει να δένουμε το σχοινί που κρατάμε σε θηλιά και να περνάμε τον καρπό μας μέσα του ή να τυλίγουμε το σχοινί που περισσεύει γύρω από τον καρπό και τον αγκώνα μας ή σε άλλο σημείο του σώματος μας. Μπορεί με ένα αναπάντεχο θόρυβο, με μία σακούλα νάυλον με ένα γαύγισμα σκύλου κλπ να κάνει απότομη κίνηση και να μας τραυματίσει ή ακόμη χειρότερα να μας παρασύρει μαζί του.

5). Το Τάισμα του Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουμε στο τρόπο που ταίζουμε το άλογο μας και μάλιστα όταν είναι και αρσενικό. Καλό θα είναι το φαγητό του να του το προσφέρουμε σε δοχείο και όχι το λάθος που κάνουμε πολλοί στο χέρι. Το άλογο εκείνη τη στιγμή που θα δει φαγητό στο χέρι μας και αν είναι και πεινασμένο, μπορεί άθελα του να μας δαγκώσει γιατί δεν θα κάτσει να σκεφθεί ότι πρέπει να ξεχωρίσει την τροφή από το χέρι μας.

6) Το τσίμπημα με τα χείλη του. Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει το άλογο σας καθώς το σελώνετε και σφίγγετε τη λεγόμενη μεσιά, να προσπαθεί να σας αρπάξει, τσιμπήσει με τα χείλη του, αλλά και όταν δεν το σελώνετε και απλά είστε μαζί του, να προσπαθεί το ίδιο. Κατά τη γνώμη μου, τα τσιμπήματα αυτά οφείλονται σε δύο περιπτώσεις. UGG for Women Boots α) Στο σέλωμα π.χ όταν νοιώθει την πίεση που του ασκούμε, ενοχλείται και για το λόγο αυτό προσπαθεί να αμυνθεί (λόγος του λέγειν) όπως θα έκανε και με κάποιο έντομο που θα τον ενοχλούσε. β) Στην άλλη περίπτωση, το θεωρεί παιχνίδι. Τα άλογα παίζουν μεταξύ τους που αν τους παρατηρήσετε καμιά φορά το ένα δαγκώνει το άλλο. Ναι, και σε μας το ίδιο πάει να κάνει, αλλά εμείς δεν έχουμε το δέρμα του. Αν μας δαγκώσει θα μας κάνει μελανιά-μώλωπα και ίσως αφαιρέσει και κομμάτι Γι’ αυτό λοιπόν δεν θα του το επιτρέψουμε να μας το κάνει αυτό, γιατί αν του το επιτρέψουμε έχουμε χάσει τον πρώτο γύρω του παιχνιδιού, του δίνουμε έτσι το δικαίωμα σιγά σιγά να μας δαγκώνει και φυσικά όχι μόνο εμάς.

7) Εργαλείο Άμυνας. Θα σας πω ένα μυστικό. Ίσως να σας φανεί γελοίο, αλλά να γνωρίζεται ότι είναι αποτελεσματικό. Μπορεί να χρησιμοποιήσω σε ώρα ανάγκης ως αμυντικό εργαλείο σε περίπτωση μιας επίθεσης ή μάλλον ατίθασης συμπεριφοράς αλόγου προς εμένα μία πλαστική σακούλα SuperMarket όπου επιδεικνύοντας την προς το άλογο και κουνώντας την αριστερά – δεξιά – πάνω – κάτω και με τον ήχο που παράγει, να αποφύγουμε κάποιο χτύπημα ή δάγκωμα του αλόγου;

8). prix des lunettes ray ban wayfarer Αναβολείς. Παρατηρώ πολλές φορές ιππείς σε πανηγύρια, σε περιπάτους σε εκδηλώσεις κλπ. Adidas soldes να έχουν περάσει την πατούσα τους μέσα στον αναβολέα σχεδόν τέρμα μέχρι τη φτέρνα τους. Αυτό είναι λάθος. Το πόδι θα πρέπει να έχει τέτοια θέση ώστε η πατούσα του ποδιού μας να πατάει στις μύτες πάνω στον αναβολέα και να είναι σε παράλληλη θέση προς το έδαφος και να κοιτάζει προς την εσωτερική πλευρά του αλόγου και όχι αριστερά και δεξιά. θα πατάμε στις μύτες των ποδιών μας για το ευκόλως εννοούμενο θέμα ότι σε περίπτωση πτώσης μας από το άλογο ( έχουμε και τέτοια) να μην εγκλωβιστεί το πόδι μας στον αναβολέα και μας παρασύρει μαζί του.

9) Θέση δίπλα στο άλογο Η πιο σωστή θέση που μπορούμε να έχουμε στο άλογο μας είναι να μένουμε στο πλάι με τα μπροστινά του πόδια. Το σημείο αυτό είναι το πιο ιδανικό και ασφαλείς ώστε να μην μπορεί να μας χτυπήσει με το μπροστινό του πόδι στο πλάι αλλά και ούτε με το πίσω. Επίσης, όταν έχουμε δεμένο το άλογο μας, απαραίτητο είναι πάνω στο σχοινί να υπάρχει το λεγόμενο λίστρο ή στριφνάρι ώστε να μην μπλέξει το ζώο και υπάρξουν άσχημα αποτελέσματα. Καλό θα είναι το σχοινί που θα το έχουμε δέσει το άλογο να λύνει εύκολα ώστε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά να το ελευθερώσουμε γρήγορα και να αποφύγουμε τραυματισμούς.

10). Προσέγγιση αλόγου Όταν προσεγγίζουμε ένα άλογο για πρώτη φορά, το κάνουμε προσεχτικά και με αργές κινήσεις, όχι απότομα. Με μια απότομη κίνηση που θα γίνει άθελα μπορεί το άλογο να θεωρήσει αυτή τη στιγμή ότι απειλείται και να φοβηθεί. Ο φόβος αυτός ίσως ξεσπάσει ως άμυνα προς εμάς και αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο. Ένα πεισματάρικο άλογο ή ατίθασο άλογο δε σημαίνει ότι είναι και κακό. Απλά χρειάζεται εκπαίδευση . Σε αυτές τις περιπτώσεις αν δεν γνωρίζουμε εμείς να εκπαιδεύσουμε ένα άλογο, θα χρειαστούμε βοήθεια κάποιου εκπαιδευτή.

——————————————————————-

11). Αγορά αλόγου. nike air max 90 Ενημερωθείτε σωστά για τ’ άλογα, αποκτείστε εμπειρία και μετά αποφασίστε ν’ αγοράσετε άλογο.
Θα σας πω ένα συμβάν που μου έτυχε πρόσφατα. Κάποια κυρία με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει δύο παιδάκια 4 και 5,5 ετών το καθένα και ότι ενδιαφέρεται ν’ αγοράσει μία φοράδα για τα παιδιά της. Μάλιστα μου είπε ότι από συζητήσεις που είχε κάνει με άλλα άτομα που έχουν άλογα, τις είπαν ότι καλά θα είναι να πάρει μία φοράδα 12 ετών και πάνω που θα είναι και κατασταλαγμένη.
Χαρά και ενθουσιασμό λοιπόν η κυρία, βροχή η ερωτήσεις γύρω από το τι ζώο ταιριάζει να πάρει με βομβάρδιζε χωρίς ανάσα. Όταν λοιπόν τη ρώτησα αν έχει κάποια εμπειρία με τα ζώα αυτά ή ο σύζυγος της ή κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο, η απάντηση ήταν όχι. Προσπάθησα να της εξηγήσω ότι πριν αγοράσουμε ένα ζώο, θα πρέπει να νοιώθουμε αγάπη γι αυτό και όχι προσωρινό ενθουσιασμό, ν’ αποκτήσουμε επικοινωνία και εμπειρία μαζί του με τη βοήθεια κάποιου εκπαιδευτεί, να μάθουμε τα βασικά που θ’ αρκούν να ξεκινήσουμε τη συμφιλίωση και συνεργασία μας με το άλογο και προπάντων να αποβάλουμε το φόβο μας προς αυτό μη μας δαγκώσει, κλωτσήσει, μας σπρώξει η και μας πατήσει στο πόδι όταν θα βρεθούμε μόνη μας μαζί του. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ότι εγώ προσπαθούσα να της περάσω το μήνυμα ότι άλογα αγοράζει όποια στιγμή κι αν θέλει κάποιος, αλλά τι χαρακτήρα θα πάρει, ώστε να μη βιαστεί για την επιλογή του αν δεν κάνει τα παραπάνω που αναφέρω και κατασταλάξει κάπου, κι εκείνη είχε στο μυαλό της την αγορά και μόνο κάποιου ζώου για τα παιδιά της. Λίγο προσοχή παιδιά, πολλοί πουλάνε ζώα φθηνά και εμφανίσιμα, τα παινεύουν αλλά τα πραγματικά κουσούρια τους δε θα σας τα πούνε ποτέ και αυτό γιατί πιστεύω ότι θέλουν να τα πουλήσουν, να τα ξεφορτωθούν αγνοώντας σε ποιον τα πουλάνε και αν είναι σε θέση να τα κάνουν κουμάντο οι αγοραστές.

Συγνώμη αν είπα κάτι που μπορεί να θίγει, αλλά δώστε βάση στα λόγια μου, πιστεύω ότι δε θα βγείτε χαμένοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΦΡΟΥΤΑ

ΚΑΡΟΤΑ. Είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι σημαντική για υγιές δέρμα και τα μάτια . Τα Καρότα είναι μια πλούσια πηγή σε κάλιο, βιταμίνη C.

ΜΗΛΑ. Όπως και τα καρότα, είναι μια καλή πηγή σε κάλιο, βιταμίνη C, και Υδατάνθρακες.

ΣΑΝΟ. Το σανό είναι η βασική διατροφή των αλόγων. Τα άλογα πρέπει να καταναλώνουν καθημερινά 1,5%-3% του συνολικού τους βάρους σε τροφή.

Να σιτίζεται το άλογο σας σε συστηματικό ωράριο. Μην το αφήνετε περισσότερο από 8ωρο χωρίς φαγητό.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΛΟΓΟΥ

1. Φροντίστε να έχει έναν ασφαλές στάβλο και άνετο καθώς επίσης και το δικό του προσωπικό χώρο με μια ασφαλή και γερή περίφραξη.

2. Να αλλάζεται καθημερινά το νερό του, να έχει πάντα καθαρό νερό.

3. Το μέρος όπου θα διαμένει να είναι σκιερό και μην το αφήνετε εκτεθειμένο στον ήλιο.
4. Φροντίστε να υπάρχει διαθέσιμη πλάκα λήξεως με αλάτι, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες.

5. Μιλάτε του συνεχώς. Κάντε κουβέντα μαζί του. Πείτε του ότι αρλούμπα σας έρχεται, αλλά δείξτε του το ενδιαφέρον σας με την ομιλία. Μην του φέρεστε νευρικά.

6. Δώστε του χρόνο πολύ, αγάπη και προπάντων υπομονή και αν προσπαθεί να σας επιβληθεί, εσείς φροντίστε να είστε απόλυτοι σε αυτό που του ζητάτε, όχι υπερβολές στην συμπεριφορά μας απέναντί του. Να είμαστε απόλυτοι αλλά όχι επιθετικοί. Να είμαστε ήρεμοι αλλά όχι απρόσεχτοι. Να είμαστε έτοιμοι αλλά όχι νευρικοί.

7. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας και κάντε του αποπαρασιτική θεραπεία συστηματικά κάθε εξάμηνο.

———————————————————————————————

Αγορά Trailer ( Τι πρέπει να γνωρίζουμε )

Κατά σύμπτωση διάβασα κάποιου τα παρακάτω λόγια , κι επειδή μου έκαναν εντύπωση, θεώρησα καλό να σας τα μεταφέρω για την ενημέρωση σας.

Πριν προβείτε σε αγορά τρέιλερ, λάβετε σοβαρά υπόψιν σας τα εξής :

Η οδήγηση με βαρύ τρέιλερ (πάνω απο 750 κιλά μικτό βάρος) απαιτεί άδεια οδήγησης B+E. Δηλαδή η κοινή άδεια Β κατηγορίας δεν σας καλύπτει για τρέιλερ μεταφοράς αλόγου και κινδυνεύετε να μπλέξετε πολύ άσχημα, ειδικά σε περίπτωση ατυχήματος.

Η οδήγηση με τρέιλερ δύο αλόγων απαιτεί μερικές φορές άδεια οδήγησης….νταλίκας, Γ+Ε.

Ο λόγος είναι απλός : Τα διπλά τρέιλερ έχουν συνήθως μικτό βάρος πάνω απο 2000 κιλά. Για να έχει ένα αυτοκίνητο δυνατότητα έλξης πάνω απο 2000 κιλά ωστε να μπορεί να τραβήξει ένα τέτοιο τρέιλερ με ασφάλεια, το βάρος του ίδιου του αυτοκινήτου είναι συνήθως πάνω απο 1500 κιλά. Αυτό σημαίνει οτι το συνολικό βάρος υπερβαίνει τα 3500 κιλά που επιτρέπει η άδεια οδήγησης Β κατηγορίας και απαιτείται άδεια Γ κατηγορίας. Επειδή πάλι το τρέιλερ υπερβαίνει τα 750 κιλά που επιτρέπει η άδεια Β κατηγορίας, απαιτείται Γ+Ε, δηλαδή άδεια για νταλίκα !

Φροντίστε πριν αγοράσετε τρέιλερ να εφοδιαστείτε πρώτα με την κατάλληλη άδεια οδήγησης. Προσωπική μου άποψη είναι οτι η άδεια Ε κατηγορίας απαιτείται και απο την κοινή λογική, η οδήγηση με βαρύ τρέιλερ δεν έχει καμμία σχέση με την οδήγηση ενός ΙΧ αυτοκινήτου. Ακόμα και τα λίγα τυπικά μαθήματα είναι πολύ σημαντικά για την ασφάλειά σας.

Γνωρίζουμε όλοι οτι στην Ελλάδα κυκλοφορεί ο καθένας με ότι θέλει και σπανίως ελέγχεται, αλλά στην περίπτωση ατυχήματος τα δικαστήρια και οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν δείχνουν καθόλου την ανοχή που επιδεικνύει η Τροχαία.

Επίσης μην υπερβαίνετε ποτέ την δυνατότητα έλξης που γράφει η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας, ειδικά όταν μεταφέρετε άλογα. Το θέμα δεν είναι τί μπορεί να τραβήξει ο κινητήρας αν τον ζορίσουμε λίγο, το σημαντικό είναι το τί βάρος στον κοτσαδόρο μπορεί να χειριστεί το αμάξωμα, οι αναρτήσεις και τα φρένα. new balance 1300 Η ικανότητα έλξης του αυτοκινήτου υπολογίζεται για χαμηλό τρέιλερ με σταθερό φορτίο, όχι για τρέιλερ μεταφοράς μεγάλων ζώων. Όταν μεταφέρετε άλογα είναι σοφό το συνολικό φορτίο να μην υπερβαίνει το 80% της ικανότητας έλξης του αυτοκινήτου.

Σημειώστε επίσης οτι τρέιλερ χωρίς αμορτισέρ (κανονικά αμορτισέρ, επιπλέον του άξονα στρέψης) δεν επιτρέπεται να κινείται με πάνω απο 80 χλμ/ώρα. Με αμορτισέρ επιτρέπεται μέχρι 100 χλμ/ώρα, η οποία ακόμα και σε ευθείες εθνικές οδούς είναι τρομακτική ταχύτητα για ένα ΙΧ (ή αγροτικό) με 2,5 τόνους δεμένους στον κοτσαδόρο. Τα αμορτισέρ εκτός του οτι βελτιώνουν την οδική ασφάλεια κάνουν και το ταξίδι πολύ πιό άνετο για το άλογό σας και το κόστος τους είναι χαμηλό (περι τα 300 ευρώ) σε σχέση με την τιμή του καινούργιου τρέιλερ.

Τέλος, για την άδεια κυκλοφορίας του τρέιλερ :

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών δεν χορηγεί άδεια κυκλοφορίας για τρέιλερ μεταφοράς αλόγων. Η εγκύκλιός τους δεν αναγράφει τέτοια περίπτωση, οπότε γι αυτούς δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα και δεν του δίνουν άδεια. lunette de soleil soldes Το δηλώνετε λοιπόν ως τρέιλερ μεταφοράς αποσκευών, και αν το αυτοκίνητό σας έχει την δυνατότητα έλξης που απαιτείται παίρνετε το πολυπόθητο σημείωμα που προσαρτάται στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας.

Μετά πηγαίνετε στο τοπικό κρατικό κτηνιατρείο οπου είναι αρμόδιοι (και υποχρεωμένοι) να πιστοποιήσουν οτι το τρέιλερ είναι κατάλληλο και ασφαλές για μεταφορά αλόγων. Σε αυτό βοηθά αν έχετε βεβαίωση του κατασκευαστή, κατά προτίμηση στα Αγγλικά.

Στην Ελλάδα λοιπόν είναι δική σας ευθύνη να ελέγχετε το τρέιλερ και να πιστοποιείτε οτι είναι ασφαλές στον δρόμο .